De parallelweg een fietsstraat van maken, is veiliger voor fietser&kinderen die naar schoolgaan. Auto is te gast. zie gemeente Wijchen
De Parallelweg is een drukke straat met veel verkeer. Mensen die naar hun werk gaan, kinderen die naar schoolgaan en veel gevaarlijk parkeer verkeer bij dok 11. Maar ook veel auto verkeer die het alleen gebruiken om van de blokweerweg naar de rotonde te rijden ( doorgaand verkeer) en visa versa. Om het een meer overzichtelijkere staat te maken met minder auto's en het fiets verkeer te stimuleren zou een fietsstraat een uitkomst zijn. Juist omdat Alblasserdam fit en groen wilt worden.Het laatste stukje groen mag niet wijken voor stenen en poen.
In bijna alle gevallen is het een projectontwikkelaar welke wil cashen.
Binnen de dorps grenzen geen stenen voor groen. Als er huizen gebouwd moeten worden dan de Vinkewaard herinrichten en bedrijven naar het Nedstaal terrein verhuizen en stoppen met bouwen langs de dijk. De politiek en ook wij willen meer groen en de Co2 en fijnstof verlagen.
Ik snap niet zo goed waarom mensen in Alblasserdam willen wonen. We hebben een heel slechte luchtkwaliteit en zijn een gemeente met weinig groen: https://www.rtlnieuws.nl/buurtfacts/wonen/artikel/421/enorm-verschil-aantal-planten-en-bomen-gemeente
Groen is fijn, maar ik mis diepgang. Biodiversiteit vraagt om kennis van de huidige natuurwaarden in en om de gemeente zodat doel matig gewerkt kan worden aan leefgebieden en groenblauwe verbindingen. Ecologie is een vak. Betrek dus een ecoloog bij het opstellen van de visie. Liever nog, zorg dat er een ecoloog in dienst komt van de gemeente. Al is het maar parttime.
De rietgors bij de waterbus is het laatste restje zoetwatergetijden in Alblasserdam. Wees daar zuinig op. Ga in gesprek met de eigenaar en kijk, samen met oa een ecoloog, wat gedaan kan worden om het te behouden en beter beleefbaar te maken. Unieke natuur in Nederland, wat veel bewoners niet weten. Een stapsteen ook naar de Crezéepolder.
Een tankstation (de Esso) midden in het dorp is echt ouderwets. Ze staat op een veel te prominente plek. Verwijder het tankstation en zorg voor een plein met vistent en betere in-en uitritten naar de parkeerplek erachter en groen met bankjes oid voor de mensen in de buurt. Dat geeft een belangrijke kwaliteitsimpuls voor dit oerlelijke stuk Alblasserdam.
De waterkwaliteit is onvoldoende in de gemeente. Hier mist systeemkennis en is onvoldoende zicht op knelpunten en kansen. Een aquatisch ecoloog kan voor een paar duizend eur een quick scan doen volgens de systematiek van de ecologische sleutelfactoren van Stowa. Dat levert veel inzicht op. Investeren aan de voorkant levert kostenbesparing in de toekomst (niet steeds kroos en alg scheppen uit de singel).